perjantai 2. joulukuuta 2016

Sudenpentujen keksit


Koska minulla on nyt pienimuotoinen keksihuuma, päätin vaihtelun vuoksi siis tehdä taas keksejä. Tällä kertaa kyseessä on sudenpentujen keksit, jotka eroavat ns. normaaleista kekseistä sillä, että ne ovat pehmeitä. 


Kekseistä tuli todella herkullisia ja ne pääsevät ehdottomasti tulevissa juhlissa juhlapöytään. Ajattelin myös sitä, että keksit voisi tehdä muffinssivuoissa, niin ne olisi nätimmän näköisiä. Mitä ohjeeseen tulee, niin laitoin ohjeessa lukevan 50 g suklaata lisäksi toiset 50 g fazerin sinistä. Ja hyväähän siitä tuli!

Ainekset:

50 g tummaasuklaata
150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl appelsiinimehua

Ohje:

Rouhi suklaa veitsellä kerkeaksi rouheeksi.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten munat yksitellen kokoajan hyvin vatkaten.
Sekoita kulhossa rouhittu suklaa, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon varovasti nuolijalla käännellen. Lisää myös appelsiinimehu taikinaan nuolijalla käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Jaa taikina kuumana kekseiksi.
Nauti! Nam!


-Leena





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♡