perjantai 25. marraskuuta 2016

Kauralastut


Ajattelin näin perjantain kunniaksi tehdä lopuista kaurasuurimoista keksejä. Koska en ollut tehnyt näitä lastuja aiemmin, en osannut varautua kunnolla siihen miten niistä pitäisi tehdä kaarevia. Mutta vaikkei ulkonäkö ole mikään paras, niin maku ainakin on kohdallaan!


Ensimmäisen pellillisen keksit yritin melkein epätoivoisesti kaulimien päällä taivuttaa kaareviksi, mutta eihän siitä mitään tullut kun kaulimet alkoivat pyörimään ja kierimään ympäriinsä ja kaiken kukkuraksi keksitkään eivät pysyneet yhtenä palasena. Näin ollen päädyin laittamaan keksit nurinperin tyhjiin kananmunakoteloihin, mikä oli huomattavasti kätevämpi ratkaisu. Keksien taivuttamisessa täytyy olla myös todella nopea ja tehdä sen mukaan vähemmän keksejä yhdelle pellille, jotta kaikki keksit kerkeää saada vielä pehmeänä ja taipuisana taipumaan.


35-40 kpl

Ainekset:

100 g voita 
100 g kaurasuurimoita
1 muna
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje:

Sulata voi ja kaada se suurimoille. Anna seoksen olla hetki silleensä.
Vatkaa muna ja sokeri kuhkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon suurimoseos sekä jauhoseos (vehnäjauhot ja leivinjauhe).
Nostele taikinasta pieniä kekoja leivinpaperille pellille suht. harvaan. Huom! Keksit laajenevat uunissa. Paista keksejä 175 asteessa noin 5-10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Heti kun keksit ovat tulleet uunista, laita ne taipumaan jollekkin pyöreälle alustalle vielä pehmeinä.
Nauti!


-Leena




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♡