lauantai 12. marraskuuta 2016

Wiener-nougat



Isänpäivän lähestyessä aivan nurkan taakse, tuli ajankohtaiseksi miettiä isänpäivälahjoja. Koska meidän isän ollessa hyvin hankala lahjottava, piti kovasti miettiä miten keksiä sopiva ja mieluinen lahja hänelle isänpäiväksi. Koska hän pitää Fazerin Wiener-nougatista kovasti, mietimme että voisi olla hyvä idea kokeilla tehdä näitä itse, myös tulevien myyjäisten repertuaaria miettiessämme.


Ainekset:

300 g nougatia (itse käytin 6 kpl Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa)
200 g suklaata (itselläni Fazerin sininen)
n. 30 g mantelilastuja

Ohje:

Paahdoin mantelilastut pannulla hieman ruskeaksi ja laitoin sivuun jäähtymään. Paloittelin suklaan ja laitoin suklaan nougat-patukoiden kanssa vesihauteeseen sulamaan. Vuorasin pienen kulhon (esim. Aino-jäätelörasian) kelmulla. Kun suklaaseos oli sulanut, nostelin muutaman kauhallisen sitä kulhon pohjalle. Päälle ripottelin paahdettuja mantelilastuja. Seuraavaksi laitoin toisen kerroksen suklaata niin, että mantelilastut peittyivät. Toistin kerroksen tekoja niin monta kertaa, kunnes kaikki suklaa ja mantelilastut oli käytetty. Kun sain kaikki kerrokset laitettua, asetin nougatin jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa oli jähmettynyt, leikkasin sen pieniksi kuutioiksi valmiiksi tarjoiltavaksi.
Näin jälkikäteen voisin laittaa joka kerrokseen huomattavasti enemmän mantelilastuja. Mutta maku kyllä osui ainakin hyvin nappiin ja ovat näin varmasti hyvin mieluinen lahja!



-Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♡