tiistai 8. marraskuuta 2016

Herkulliset kaurakeksit


Päätin harjoitella parin viikon päästä oleviin myyjäisiin tulevia kaurakeksejä näin etukäteen. Ensimmäisissä erissä kekseistä tuli turhan suuria, kun en ottanut huomioon sitä, että ne leviävät vielä uunissa. Toisin sanoen täytyy vain malttaa tehdä jatkossa vain pienempiä "kökköjä".


Näiden kaurakeksien resepti on kulkenut suvussa jo pitkään ja tietysti muokkautunutkin matkan varrella. 

Kaurakeksit

Koosta riippuen n. 50-80 kpl

Aineet:
(enintään) 130 g margariinia
(enintään) 6 dl kaurasuurimoita
1 muna
1½ dl sokeria

Ohje:
Sulata margariini paistinpannulla.
 Ruskista siinä kaurasuurimot.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää viilentynyt suurimoseos vaahdon joukkoon.

Tee kekseistä pellille pieniä kökköjä ja paista ne 200 asteessa kauniin ruskeiksi, eli noin 8 min.
Anna keksien jäähtyä hetken uunista tullessaan, jolloin keksit lähtevät paremmin leivinpaperista irti eikä repeile. 
Nauti!

Säilytä keksejä esimerkiksi rasioissa. Säilymisajasta ei ole tietoa, sillä hyvä kun seuraavaan päivään säilyvät meidän perheen herkkusuiden keskellä!


-Leena


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♡