Kakusta tuli hyvinkin jouluinen ja kermavaahtoa rakastavilta
tuli sanomista, kun kuorrutus ei ollutkaan peruskermavaahtoa. Itseäni ei kyllä
tämä yhtään häirinnyt, vaan mielellään kokeilee uusia makuja. Kakun teossa
vaahdotukseen täytyy jatkossa kiinnittää huomiota, sillä tämä kakku jäi ainakin
huomattavan tiiviiksi. Muuten kakku onnistui hyvin. Se, että pääseekö kakku
joulupöytään, ei ole vielä päätetty. Ohje on siis Maku-lehden numerosta 8/2016.
Ainekset:
Pohja:
200 g pehmeää
voita
3½ dl
fariinisokeria
4 munaa
1½ dl maitoa
150 g 70 %
tummaa suklaata
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vanilijasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
1 purkki
luumu-kaneli -rahkaa (200 g)
100 g
maitosuklaata
Kuorrutus:
2 dl
kuohukermaa
2 purkkia
vanilijarahkaa (à 200 g)
½ dl
tomusokeria
Marsipaanikuuset:
suolatikkuja
100 g
valkoista marsipaania
100 g vihreää
marsipaania
nonparelleja
Ohje:
Vatkaa voi ja
fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon maito. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen hieman jäähtyä.
Yhdistä kuivat aineet ja nostele ne varovasti taikinaan ja lisää lopuksi sula
suklaa ja sekooita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa (Ø 24 cm) vuoka
leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45
minuuttia.
Leikkaa pohja täysin jäähtyneenä 2 kerrokseen.
Valmista täyte vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita
siihen rahka ja sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se täytteeseen hieman
jäähtyneenä ohuena nauhana. Levitä täyte kakkupohjien väliin ja anna sen
vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kuorrutus vatkaamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vanilijarahja ja tomusokeri ja sekoita kuorrute tasaiseksi.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin
ajan.
Valmista marsipaanikuuset ja lisää ne kakkuun juuri ennen
tarjoilua. (Suolatikut pehmenevät helposti ajan mittaan.) Tarjoile ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♡