torstai 10. marraskuuta 2016

Mokkapalat


Maan valkoinen lumipeite on tuonut mieleeni aivan joulun ja siihen liittyvän leipomisen. Mokkapalat, tai kuten meidän suvussa kutsutaan suklaakakkarat, eivät tosin kovin jouluisia ole, mutta hyvä perusleivonnainen silti. Resepti on myös suvussa kulkenut ja muokkautunut myös ajan myötä aina paremmaksi ja paremmaksi. Tällä kertaa voisi tehdä pieniä muokkauksia kuorrutuksen margariinin määrään, sillä sitä voisi laittaa huomattavasti vähemmän. Muuten mokkapalat onnistuivat mainiosti.




Itse resepti on hyvin helppo ja varsin nopea toteuttaa, kunhan vain malttaa vaahdottaa munat ja sokerin hyvin vaahdoksi. Itselläni mokkapalat jäivät osittain turhan matalaksi liian suuren pellin takia.

Suklaakakkarat

Aineet:

3 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilijasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
200 g sulatettua margariinia

Kuorrute:
200 g pölysokeria
80-100 g sulatettua margariinia (kannattaa laittaa vähemmän)
3-4 rkl kylmää kahvia
2 rkl kaakaojauhetta

Ohje: 
Vaahdota munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne siivilöiden maidon kanssa muna-sokeri -vaahtoon. Lisää lopuksi myös sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina korkeareunaiselle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kuorrute:
Mittää pölysokeri kulhoon ja lisää sinne sulatettu margariini, jäähtynyt kahvi sekä siivilöity kaakaojauhe. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä kuumana kakun päälle.


-Leena




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♡